Kitap Kapakları, Pantone, Yılın Rengi, MorÖtesi, Mor, Ahmet Büke

Mor Ötesi Kitap Kapakları

17.08.2021
Mor Ötesi Kitap Kapakları

Başta grafik olmak üzere çeşitli alanlarda en sık başvurulan renk kartelalarından birinin sahibi Pantone şirketi, 2000 yılından bu yana “Yılın Rengi”ni seçiyor. Mimari, tasarım, moda, yemek gibi dünya çapında farklı kültürel alanlardan etkilenilerek seçilen ve karşılığında tüm bu alanları etkilediği düşünülen renk, bu yıl Mor Ötesi olarak belirlendi.

Mor güçlü bir renk. Feminizmin rengi, asaletin rengi, yaratıcılığın rengi. Farklı alanlarda birçok farklı şeyi temsil eden morun bu tonu için, “Dramatik bir şekilde insanı kışkırtan ve düşüncelere sevk eden PANTONE 18-3838 Mor Ötesi, özgünlüğü, yaratıcılığı ve bizi geleceğe taşıyacak öngörülü düşünceleri sembolize ediyor,” diyor şirket. Pantone açıklamasında, Mor Ötesi’nin hayal gücünü kışkırttığını, yaratıcılığı teşvik ettiğini, insanı evrendeki yerini düşünmeye sürüklediğini belirtiyor. Mor tonlarının karşı kültürü, sıra dışılığı sembolize ettiğinin altını çiziyor ve Mor Ötesi’nin tarihsel olarak mistik ve tinsel bir anlam taşıdığına dikkat çekiyor.

Mars’ta yaşamın uzak bir hayalden gerçekçi bir plana dönüştüğü, Bowie ve morun kralı Prince gibi kültürel devrimler yapmış kişileri kaybettiğimiz, kadın hareketinin dünya çapında ivme kazandığı bu dönemde Mor Ötesi uygun bir tercihe benziyor.

Bu doğrultuda, sizleri de düşünmeye, kâinattaki yerinizi sorgulamaya teşvik edeceğini umduğumuz mor kapaklı kitaplarımızı paylaşıyoruz:

 

      

 

     

 

     

 

      

 

      

 

 

 
 

 


Diğer Blog Yazıları

Tümünü gör