.png)
Zamansız eserlerin yazarı Vasconcelos 100 yaşında.
"Gözlerimi duvara dikiyor, saatler boyunca öylece kımıldamadan duruyordum. Etrafımda konuşulanları işitiyordum. Her şeyi anlıyordum, ama cevap vermek istemiyordum. Konuşmak istemiyordum. Tek düşündüğüm, gökyüzüne gitmekti."
-Şeker Portakalı - José Mauro de Vasconcelos
Şeker Portakalı, Güneşi Uyandıralım, Delifişek gibi unutulmaz romanların yazarı José Mauro de Vasconcelos, 100 sene önce bugün, 26 Şubat’ta doğdu.
Yapıtları pek çok ülkede büyük ilgiyle okunan yazarın tüm kitaplarını görmek için buraya tıklayınız.
Dünya edebiyatının usta kalemlerinden, toplumların kadına bakışını değiştiren kadın hikâyeleri..
Evinde kalan okurlarımıza desteğimizi göstermek için TrendekiYabancı uygulamamızı 1 ay boyunca ücretsiz erişime açıyoruz.
Çağdaş İtalyan edebiyatının usta kalemi Niccolò Ammaniti’nin “Anna” kitabı Sky Italia’da dizi oldu.
Türk şiirinin en büyük şairlerinden Cemal Süreya, Marquis de Sade’ın üç öyküsünü buluşturan “Aşkın Suçları”nı anlatıyor.
The Guardian, Sevgili Arsız Ölüm
Ayfer Tunç’la son romanı “Osman”, yazmak ve edebiyat üzerine..