
Kapak şablonlarından taşan, çerçeveleri kıran, çeşitli sebeplerden dünya çağında tasarımcıların yaratıcılığını kışkırtan kitaplara yer verdiğimiz “Bir Kitap, Çok Kapak” köşesine bugün George Orwell’in zamansız eseri 1984’e yer veriyoruz.
1984 okuru, aslında her çağda kendini içinde hissettiği distopik bir dünyaya götürüyor. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir düzenin inanılmaz bir hayal gücüyle, en ince ayrıntısına kadar kurgulandığı bir dünyaya. Bu yüzden görsel açıdan okura bir ziyafet çektirirken tasarımcıya da sonsuz imkânlar sunan bir roman bu.
1984 ilk yayımlanışından bu yana İngilizcede pek çok farklı baskı yaptı. Bu yüzden “Bir Kitap, Çok Kapak” köşemizde bir yenilik yaptık, 1984 için bir “İngilizce edisyon” hazırladık. Aşağıda bu kült romanın dünyada kapaklara yansımasını bulabilirsiniz.
Almanca
Çekçe
Endonezce
Fince
Hırvatça
Japonca
Dünya edebiyatının usta kalemlerinden, toplumların kadına bakışını değiştiren kadın hikâyeleri..
O, yeni çığırlar açan bir şiir akımının en hızlı neferiydi. Şimdi Sevda Sözleri’ni ilk yayımladığı yuvasına dönüyor. Cemal Süreya yeniden Can Yayınları’nda.
2022 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim Fransız yazar Annie Ernaux oldu.
Evinde kalan okurlarımıza desteğimizi göstermek için TrendekiYabancı uygulamamızı 1 ay boyunca ücretsiz erişime açıyoruz.
Erdal Öz Edebiyat Ödülü 21 Ekim’de Dada Salon Kabarett’te yapılan törenle Latife Tekin’e verildi.
Ayfer Tunç’la son romanı “Osman”, yazmak ve edebiyat üzerine..