16.03.2010

    
HABERLER
Yazar :
Murat Gülsoy
Yaratıcı Yazarlık Kursu Başlıyor
28.12.2009
Kurs - YENİ DÖNEM 6 Ocak Çarşamba 2010

Uygulamalı bir seminer dizisi olarak tasarlanmış olan bu kursta kurmaca edebiyat yapıtlarının (öykü ve roman) nasıl üretildiği konusunda bilgiler aktarılacak; hikâyenin unsurları, kurmaca metinde zamanın kullanımı, mekânın işlevi, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, klasik ve modernist anlatım biçimleri, edebi türler, dramatik gerilimin oluşturulması gibi yazma tekniğine ilişkin konular yetkin örnekler* üzerine tartışılacaktır
Tüm bu yöntemlerin yanı sıra, edebiyatın insan yaratıcılığı ile ilişkisi irdelenecek, ilhamın kaynakları araştırılacaktır. Amaç, katılımcıların kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için yol göstermek ve içgörü kazanmalarına yardımcı olmaktır. Atölye süresince katılımcılar yazdıkları öyküleri tartışacak, yazma tekniğini etkileşimli bir eleştiri ortamında geliştirecektir.

*Derinlemesine incelenecek yapıtların yazarları: Orhan Pamuk, Oğuz Atay, Ahmet Hamdi Tanpınar, Sait Faik Abasıyanık, Haldun Taner, Leyla Erbil, Sevim Burak, Bilge Karasu, Tomris Uyar, Yusuf Atılgan ve J.L. Borges.

Atölye - YENİ DÖNEM 7 Ocak Perşembe 2010

Murat Gülsoy’un Yaratıcı Yazarlık Kursu’na katılmış olanların devam edebilecekleri bir atölye çalışması. Katılımcıların yazdıkları öykülerin ve roman kurgularının irdelendiği oturumlarda modernist ve postmodernist anlatım biçimleri tartışılacaktır. Atölyenin amacı katılımcıların Yaratıcı Yazarlık Kursu’nda temellerini öğrenmiş oldukları kurmaca tekniklerini özgürce deneyebilecekleri ve profesyonel destek alabilecekleri bir ortam yaratmaktır.

Başvuru: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği

Tuba Taşyürek

Tel:0 212 359 58 13

E-mail:tubatasyurek@bumed.org.tr

YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ

Mektup da yazmayacağım artık. Başkasına değiştiğimi söyleyip de ne olacak ki? Değişiyorsam, eski halimde kalmıyorum demektir; eski ben olmaktan çıkınca da belli ki tanıyanlar kalmamıştır beni. Yabancılara, beni tanımayanlara hiç yazabilir miyim?

Yukarıdaki cümleler aşağıdaki hangi kitaptan alınmıştır?

Nisan 2010'a kadar sorumuzu doğru yanıtlayanlar arasından 10 kişiye Cesare Pavese'nin 'Tepedeki Ev' adlı kitabı hediye.



ETKİNLİKLER
Bursa 8.TÜYAP Kitap Fuarı Can Yayınları Etkinlikleri (27.02.2010)
ALTAN ÖYMEN CAN KİTABEVİ’NDE (27.02.2010)
CAN YAYINLARI 2010 UBOR METANGA BULUŞMALARI BAŞLIYOR (22.02.2010)
CAN YAYINLARI 2010 UBOR METENGA BULUŞMALARI (22.02.2010)
Çukurova 3. Tüyap Kitap Fuarı'nda Can Yayınları etkinlikleri (12.01.2010)
ANKET
Evinizde ne kadar kitap vardır?



ÜYELERİN SEÇTİKLERİ
YÜZYILLIK YALNIZLIK
Gabriel García Márquez
SİMYACI
Paulo Coelho
KIRMIZI PAZARTESİ
Gabriel García Márquez
ACI ÇİKOLATA
Laura Esquivel
ŞEKER PORTAKALI
José Mauro de Vasconcelos
  Anasayfa   |   Haberler   |   Okur Kulübü   |   Alışveriş   |   İletişim   |   SSS   |   CanÇocuk  
© copyright 2008 Can Yayınları Hukuki Şartlar | Gizlilik İlkesi