22.11.2008

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

    
KİTAP HAKKINDA
Haberler (0)
Etkinlikler (0)
Söyleşiler (0)
Kitap adı : "SEN VATAN HAİNİ MİSİN, BABA?"
Yayına Hazırlayan : Faruk Duman
Yazar : Deniz Kavukçuoğlu
Dizi : Yaşam
Özgün dili : Türkçe
Kitap türü : anı
ISBN : 978-975-07-0930-2
Sayfa sayısı : 408
Yayın tarihi : 2008
Etiket fiyatı : 27,00 YTL
Web fiyatı : 20,25 YTL
Sepete At
Favorilerime Ekle

Ben yurduma geri döndüm. Geri dönüşümde içimde yıllardır biriken özlemlerimin de payı vardı hiç kuşkusuz. Döndükten sonra hep olumsuzluklar mı yaşadım? Kesinlikle hayır! Yaşadığım güzellikler karşılaştığım olumsuzluklara çok daha ağır bastı. Yeniden kavuştuğum, kavuşabildiğim yurdumda kalıcı arkadaşlıklar, paha biçilmez dostluklar ve mutlu bir yaşam kurdum.

Alageyik Sokağı Bir Liman mıydı? adlı ilk anılar kitabında Deniz Kavukçuoğlu bir çocuktu, yeniyetmeydi. İkinci anı kitabı “Sen Vatan Haini misin, Baba?”, Türkiye yurttaşlığından atılmış, vatansız kalıp anayurduna bir türlü dönemeyen yetişkin bir yazarın, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde geçen sürgünlük anılarını dile getiriyor. Her zaman edebiyatın temel taşlarından biri olan “hüzün”, yurt özlemi içinde kıvranan yazarın satırlarına öylesine sinmiş ki. Dramatik, hatta trajik diyebileceğim birtakım yaşantıları dile getirirken bile, ironik, yer yer komik ayrıntıları öylesine güzel sahneliyor ki Kavukçuoğlu. Bazı bölümleri okurken bir Çehov mizahı inceliği yaşadım. Kendini bir serüven tadında okutan bu kitabın ardında, geleceğin usta bir romancısının görüntüsü var.
ERDAL ÖZ



 
Yazarın Can Yayınları'ndaki Diğer Kitapları
ALAGEYİK SOKAĞI BİR LİMAN MIYDI? (Yazar)
CANIM ACIYOR BABA (Yazar)
DENİZ BİTTİ (Yazar)
KEDİ GÜLÜŞÜ (Yazar)
KOMİK ŞEYLER YAZMAK (Yazar)
ONU BEN ÖLDÜRDÜM LEONARDO (Yazar)
ZARİFE (Yazar)
YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ
Aralık 2008'e kadar sorumuzu doğru yanıtlayan on okurumuza Dostoyevski'nin ''Amcanın Düşü'' isimli eseri hediye.
Yaşamadığı dönemleri yaşamışlardan daha iyi anlatabilen bir yazar olarak tanımlanan, çok önemli biyografik çalışmaları da bulunan yazar aşağıdakilerden hangisidir?



ETKİNLİKLER
Hürriyet Yaşar'la "Mart, Eylül ve Öykü" söyleşisi (15.11.2008)
İmza: Nihal Yeğinobalı (09.11.2008)
Söyleşi: '68'in 40. Yılında GÜLÜNÜN SOLDUĞU AKŞAM (08.11.2008)
İmza: Ayşe Sarısayın (08.11.2008)
İmza: Hasan Özkılıç (08.11.2008)
ANKET
İmza günleri hakkında ne düşünüyorsunuz?



ÜYELERİN SEÇTİKLERİ
YÜZYILLIK YALNIZLIK
Gabriel García Márquez
KIRMIZI PAZARTESİ
Gabriel García Márquez
SİMYACI
Paulo Coelho
ACI ÇİKOLATA
Laura Esquivel
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT
Susanna Tamaro
  Anasayfa   |   Haberler   |   Okur Kulübü   |   Alışveriş   |   İletişim   |   SSS   |   CanÇocuk  
© copyright 2008 Can Yayınları Hukuki Şartlar | Gizlilik İlkesi