06.09.2008
 Önerileriniz
 Sitemiz test aşamasındadır, her türlü görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 Adınız :
 Öneriniz :
 
    
KİTAP HAKKINDA
Haberler (0)
Etkinlikler (0)
Söyleşiler (0)
Kitap adı : BENİM HÜZÜNLÜ OROSPULARIM
Yayına Hazırlayan : Pınar Savaş
Çeviren : İnci Kut
Yazar : Gabriel García Márquez
Dizi : Çağdaş Dünya Edebiyatı
Özgün dili : İspanyolca
Özgün adı : Memoria de mis putas tristes
Kitap türü : roman
ISBN : 975-07-0524-6
Sayfa sayısı : 112
Yayın tarihi : -
Etiket fiyatı : 9,50 YTL
Web fiyatı : 7,13 YTL
Ödül Yıl Ödül Notu
Nobel 1982
Sepete At
Favorilerime Ekle
Bu roman, Gabriel García Márquez’in, on yıl önce yayınladığı Aşk ve Öbür Cinler’den sonra yazdığı ilk roman. Yüzyıllık Yalnızlık yazarının bu yeni yapıtının kahramanı, daha önceki romanlarının kişilerine hiç benzemiyor. Benim Hüzünlü Orospularım’ın başkişisi, yaşamı boyunca hiçbir kadınla parasını ödemeden sevişmemiş yaşlı bir gazeteci. Yalnızlığının çaresini gündelik, sıradan ilişkilerde aramış bu çirkin ve çekingen ihtiyar, 90. yaşgününde kendine hiç alışılmamış bir armağan vermeye kalkışır. Eskiden tanıdığı bir genelev patroniçesini arar, el değmemiş bir genç kızla birlikte olmak istediğini söyler. Patroniçe, onun bu istediğini yerine getirecek, ama yaşlı adam her ziyaretinde ‘uyuyan güzel’ Delgadina’yı seyretmekle yetinmek zorunda kalacak, yaşamının güzünde kendisine böylesi bir oyun oynayan yazgısına boyun eğecek; ne ki bu ayrıksı ilişkiden o güne değin hiç tatmadığı bir aşk doğacaktır. García Márquez, bu romanında, yaşlılığın hüznünü olağandışı bir aşkın coşkusuna dönüştürüyor. Belki de ölümü güzelleştirmek için... Ustanın bu yeni romanı yaşlılığa, cinselliğe, aşka ve ölüme bir güzelleme.
Kitabın birinci bölümünü görüntülemek için tıklayın.


 
Yazarın Can Yayınları'ndaki Diğer Kitapları
ALBAYA MEKTUP YOK (Yazar)
ANLATMAK İÇİN YAŞAMAK (Yazar)
AŞK VE ÖBÜR CİNLER (Yazar)
BAŞKAN BABAMIZIN SONBAHARI (Yazar)
BİR KAÇIRILMA ÖYKÜSÜ (Yazar)
BİR KAYIP DENİZCİ (Yazar)
HANIM ANA'NIN CENAZE TÖRENİ (Yazar)
İYİ KALPLİ ERENDİRA (Yazar)
KIRMIZI PAZARTESİ (Yazar)
KOLERA GÜNLERİNDE AŞK (Yazar)
LABİRENTİNDEKİ GENERAL (Yazar)
ON İKİ GEZİCİ ÖYKÜ (Yazar)
ŞER SAATİ (Yazar)
ŞİLİ'DE GİZLİCE (Yazar)
YAPRAK FIRTINASI (Yazar)
YÜZYILLIK YALNIZLIK (Yazar)
YÜZYILLIK YALNIZLIK (ciltli) (Yazar)
YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ
Ekim 2008'e kadar soruyu doğru cevaplayanlar arasından 10 kişiye Marguerite Duras'ın ''Mavi Gözler Siyah Saçlar" isimli eseri hediye.
Hapishanede büyüyen Barış'ın gözlerinden hapishanenin ve dönemin siyasi koşullarının bir portresini gözler önüne seren, Tunç Başaran tarafından 1989 yılında başarıyla filme de aktarıan unutulmaz eser aşağıdakilerden hangisidir?



ETKİNLİKLER
NotosÖykü Okur Toplantıları-4: "Önce Ne Okumalıyım?" (01.09.2008)
4 Ağustos'taki NotosÖykü toplantısının konusu, "Beklenen Yazar Kim?" (04.08.2008)
Leonis, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nda tanıtılacak (14.06.2008)
NotosÖykü Okur Toplantıları-1: Okur ile Edebiyat Dergisi (09.06.2008)
Attila Şenkon imza günü (07.06.2008)
YENİ ÇIKANLAR