03.12.2008

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

    
KİTAP HAKKINDA
Haberler (0)
Etkinlikler (0)
Söyleşiler (0)
Kitap adı : BİZİ YAŞATANLAR VE ÖLDÜRENLER
Yazar : Ahmet Cemal
Dizi : Düşünce Dizisi
Özgün dili : Türkçe
Özgün adı : Bizi Yaşatanlar ve Öldürenler
Kitap türü : deneme
ISBN : 975-07-0254-9
Sayfa sayısı : 271
Yayın tarihi : -
Etiket fiyatı : 15,00 YTL
Web fiyatı : 11,25 YTL
Sepete At
Favorilerime Ekle
"Yaşamımız boyunca edinmek, kazanmak istediğimiz hiçbir kimlik, bize sunulmaz ya da armağan edilmez. Sunulsa ya da edilse bile öyle bir kimlik, koşullarını kendimizde gerçekleştiremediğimiz sürece, ancak geçici olarak taşıyabileceğimiz ve başkalarını yine geçici olarak inandırabileceğimiz bir kimlik olabilir. Amaçladığımız bir kimliği elde edebilmenin, ardından da dünyanın önüne böyle bir kimlikle çıkabimenin ve dünyadan, öteki insanlardan bu kimliğimize saygı duymalarını talep etmekte haklı olmamızın tek yolu, öyle bir kimliği taşıyabilmenin koşullarını önce kendimizde gerçekleştirmemizdir."

Yaşamdan Notlar, Okuma Notları ve Okuyan Gençliğe Mektuplar adlı üç bölümden oluşan bu denemelerinde Ahmet Cemal, bir kültür adamı olarak yılların birikiminden, deneyimi ve yoğun çalışmalarından yararlanarak tiyatrodan edebiyata, estetikten özgürlüğe, Ahmet Hamdi Tanpınar'dan Oscar Wilde'a, çeşitli konular, olaylar ve kişiler üzerine düşüncelerini, değerlendirmelerini, her zamanki akıcı, kıvrak üslubu, kusursuz Türkçe'siyle veriyor. Tanık olduklarını aydın sorumluluğuyla irdelerken okurlarına da doyumsuz hayat dersleri sunuyor. Kültürle yoğrulmuş, bilgece yaşanmış, almak değil vermek üzerine kurulmuş hayat dersleri.


 
Yazarın Can Yayınları'ndaki Diğer Kitapları
DOKUNMAK (Yazar)
GECE ÖYKÜLERİ (Yazar)
GİDERAYAK (Yazar)
İNSANA DÖNMEK (Yazar)
KIYIDA YAŞAMAK (Yazar)
OYNAMAK VARKEN (Yazar)
SANAT ÜZERİNE DENEMELER (Yazar)
ŞEREF BEY ARTIK BURADA YAŞAMIYOR (Yazar)
AÇLIK (Çeviren)
DAVA (Oxford Metni) (Çeviren)
DÖNÜŞÜM (Çeviren)
DÜŞLER BOYUNCA YARATMAK (Çeviren)
KATHARİNA BLUM'UN ÇİĞNENEN ONURU (Çeviren)
ROTTERDAMLI ERASMUS: ZAFERİ VE TRAJEDİSİ (Çeviren)
YARININ TARİHİ (Çeviren)
YAŞAMAK ZAMANI ÖLMEK ZAMANI (Çeviren)
YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ
Ocak 2009'a kadar sorumuzu doğru cevaplayan okurlarımızdan on kişiye Paul Auster'ın 'Yalnızlığın Keşfi' isimli kitabı hediye.
Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı 'Issız Adam' filminde adının geçmesiyle tekrar gündeme gelen, ünlü İngiliz yazar Thomas Hardy'nin yazdığı, ilk kez 1873 yılında yayınlanan kitap aşağıdakilerden hangisidir?



ETKİNLİKLER
Hürriyet Yaşar'la "Mart, Eylül ve Öykü" söyleşisi (15.11.2008)
İmza: Nihal Yeğinobalı (09.11.2008)
Söyleşi: '68'in 40. Yılında GÜLÜNÜN SOLDUĞU AKŞAM (08.11.2008)
İmza: Ayşe Sarısayın (08.11.2008)
İmza: Hasan Özkılıç (08.11.2008)
ANKET
İmza günleri hakkında ne düşünüyorsunuz?



ÜYELERİN SEÇTİKLERİ
YÜZYILLIK YALNIZLIK
Gabriel García Márquez
KIRMIZI PAZARTESİ
Gabriel García Márquez
ACI ÇİKOLATA
Laura Esquivel
SİMYACI
Paulo Coelho
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT
Susanna Tamaro
  Anasayfa   |   Haberler   |   Okur Kulübü   |   Alışveriş   |   İletişim   |   SSS   |   CanÇocuk  
© copyright 2008 Can Yayınları Hukuki Şartlar | Gizlilik İlkesi