03.12.2008

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

    
KİTAP HAKKINDA
Haberler (0)
Etkinlikler (0)
Söyleşiler (0)
Kitap adı : ÇOCUKLUĞUM VE ÖLÜMÜM
Yazar : Melisa Gürpınar
Dizi : Şiir Dizisi
Özgün dili : Türkçe
Kitap türü : şiir
ISBN : 975-510-413-5
Sayfa sayısı : 144
Yayın tarihi : -
Etiket fiyatı : 9,00 YTL
Web fiyatı : 6,75 YTL
Sepete At
Favorilerime Ekle
İlk şiir kitabı 1962'de yayımlanan Melisa Gürpınar'ın otuz yıllık şiir serüveninin son halkalarından biri sayılabilen Çocukluğum ve Ölümüm, özellikle dil ve anlatımındaki yalınlıkla, usta işi bir yapıt olduğunu kolayca belli ediyor. Çocukluğum ve Ölümüm, şairin kullandığı tema, yinelenen sözcükler ve çağrışım sıralamaları göz önüne alınırsa, küçük şiir parçacıklarından oluşan bir tek uzun şiir. Melisa Gürpınar, Ben ölüm temasına, yani bu çok işlenmiş zorunlu sınav sorusuna yaklaşırken, ister istemez geride tarih, kent ve toplumsal değişimlerin izlerini kullanarak, yaşamımdan derlediğim acıklı ve gülünç ayrıntıları da öne çıkardım, diyor. Ölümün, doğadaki her türlü karşıtlık ve evrensel dönüşümlerin yanı sıra, olağan bir boyuta indirilebilmesi için, önce kendi yaşamının üzerinde denenmesi kaçınılmazdı.


 
Yazarın Can Yayınları'ndaki Diğer Kitapları
ADA ŞİİRLERİ (Yazar)
İSTANBUL'UN GÖZLERİ MAHMUR (Yazar)
SALKIMSÖĞÜTLERİN GÖLGESİNDE (Yazar)
YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ
Ocak 2009'a kadar sorumuzu doğru cevaplayan okurlarımızdan on kişiye Paul Auster'ın 'Yalnızlığın Keşfi' isimli kitabı hediye.
Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı 'Issız Adam' filminde adının geçmesiyle tekrar gündeme gelen, ünlü İngiliz yazar Thomas Hardy'nin yazdığı, ilk kez 1873 yılında yayınlanan kitap aşağıdakilerden hangisidir?



ETKİNLİKLER
Hürriyet Yaşar'la "Mart, Eylül ve Öykü" söyleşisi (15.11.2008)
İmza: Nihal Yeğinobalı (09.11.2008)
Söyleşi: '68'in 40. Yılında GÜLÜNÜN SOLDUĞU AKŞAM (08.11.2008)
İmza: Ayşe Sarısayın (08.11.2008)
İmza: Hasan Özkılıç (08.11.2008)
ANKET
İmza günleri hakkında ne düşünüyorsunuz?



ÜYELERİN SEÇTİKLERİ
YÜZYILLIK YALNIZLIK
Gabriel García Márquez
KIRMIZI PAZARTESİ
Gabriel García Márquez
ACI ÇİKOLATA
Laura Esquivel
SİMYACI
Paulo Coelho
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT
Susanna Tamaro
  Anasayfa   |   Haberler   |   Okur Kulübü   |   Alışveriş   |   İletişim   |   SSS   |   CanÇocuk  
© copyright 2008 Can Yayınları Hukuki Şartlar | Gizlilik İlkesi