03.12.2008

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

    
KİTAP HAKKINDA
Haberler (0)
Etkinlikler (0)
Söyleşiler (0)
Kitap adı : SICAK KÜLLERİ KALDI
Yazar : Oya Baydar
Dizi : Türk Edebiyatı
Özgün dili : Türkçe
Kitap türü : roman
ISBN : 975-07-0008-2
Sayfa sayısı : 440
Yayın tarihi : -
Etiket fiyatı : 24,00 YTL
Web fiyatı : 18,00 YTL
Sepete At
Favorilerime Ekle
Sıcak Külleri Kaldı, `siyasal roman' tartışmalarının orta yerine düşen ve noktayı koyan bir roman. Polisiye roman sürükleyiciliğinde, belgesel ilginçliğinde, şür tadında, gerçek bir roman. Dünyanın ve Türkiye'nin son kırk yılının fonunda; İstanbul'dan Moskova'ya, Paris'ten Ankara'ya, Anadolu'dan dünyaya açılan bir coğrafyada; elçilik rezidanslanndan işkence odalanna, morglardan eski bahçelere, üzüm bağlanna, üniversitelerden fabrikalara, gecekondulardan konaklara, yalılara uzanan bir ortamda; devletin üst kademelerinden, siyasetçilerden, diplomatlardan, sermaye kesiminden, gizli servislerden, işçilerden, sendikacılardan, örgüt liderlerinden, gazetecilerden, militan gençlerden kahramanlanyla Oya Baydar, bu çok boyutlu romanında tutkuyu, aşkı, gücü ve güçsüzlüğü, devleti ve iktidan tartışıyor. Yakın tarihimizin en sıcak yıllannın ekseninde, gerçek olaylan, yaşanmış acılan, kayıplan, daha belleklerde tazeyken, izleri silinnıemişken, derine inerek, ustalıklı anlatımıyla kurgusuna katıyor, paylaşıyor. Sıcak Külleri Kaldı, kırk yılın yangınlannın, sevgilerde, dostluklarda, aşklarda, tutkularda, inançlarda, devrimlerde tutuşturduğu ateşlerin arta kalan sıcak küllerinin romanı. `Siyasal', ama `Roman'.


 
Yazarın Can Yayınları'ndaki Diğer Kitapları
ELVEDA ALYOŞA (Yazar)
ERGUVAN KAPISI (Yazar)
ERGUVAN KAPISI (Yazar)
HİÇBİRYER'E DÖNÜŞ (Yazar)
KAYIP SÖZ (Yazar)
KEDİ MEKTUPLARI (Yazar)
SICAK KÜLLERİ KALDI (ciltli) (Yazar)
YOL ÖYKÜLERİ (Yazar)
YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ
Ocak 2009'a kadar sorumuzu doğru cevaplayan okurlarımızdan on kişiye Paul Auster'ın 'Yalnızlığın Keşfi' isimli kitabı hediye.
Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı 'Issız Adam' filminde adının geçmesiyle tekrar gündeme gelen, ünlü İngiliz yazar Thomas Hardy'nin yazdığı, ilk kez 1873 yılında yayınlanan kitap aşağıdakilerden hangisidir?



ETKİNLİKLER
Hürriyet Yaşar'la "Mart, Eylül ve Öykü" söyleşisi (15.11.2008)
İmza: Nihal Yeğinobalı (09.11.2008)
Söyleşi: '68'in 40. Yılında GÜLÜNÜN SOLDUĞU AKŞAM (08.11.2008)
İmza: Ayşe Sarısayın (08.11.2008)
İmza: Hasan Özkılıç (08.11.2008)
ANKET
İmza günleri hakkında ne düşünüyorsunuz?



ÜYELERİN SEÇTİKLERİ
YÜZYILLIK YALNIZLIK
Gabriel García Márquez
KIRMIZI PAZARTESİ
Gabriel García Márquez
ACI ÇİKOLATA
Laura Esquivel
SİMYACI
Paulo Coelho
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT
Susanna Tamaro
  Anasayfa   |   Haberler   |   Okur Kulübü   |   Alışveriş   |   İletişim   |   SSS   |   CanÇocuk  
© copyright 2008 Can Yayınları Hukuki Şartlar | Gizlilik İlkesi