30.08.2008
 Önerileriniz
 Sitemiz test aşamasındadır, her türlü görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 Adınız :
 Öneriniz :
 
    
KİTAP HAKKINDA
Haberler (0)
Etkinlikler (0)
Söyleşiler (0)
Kitap adı : ON BEŞ TÜRK MASALI
Resimleyen : Deniz Erdinçler
Yazar : Adnan Binyazar
Dizi : Can Çocuk
Özgün dili : Türkçe
Özgün adı : 140
Kitap türü : çocuk öyküleri
ISBN : 975-07-0295-6
Sayfa sayısı : 160
Yayın tarihi : -
Etiket fiyatı : 9,00 YTL
Web fiyatı : 6,75 YTL
Sepete At
Favorilerime Ekle

Bütün masallar birbirine benzer, ama her ülkenin masalı o ülkenin özelliklerini taşır. Her masalda, bir anlatıcı vardır. Bu yüzden, masallar konuşma diliyle yazıldığı için kolay anlaşılır. Masal seven kişi, haklıyı haksızdan, akıllıyı akılsızdan, güzeli çirkinden ayırarak, kendini yüceltebilir. Sıradan bir çocuk bile, aklını kullanarak, bir dudağı yerde, bir dudağı gökte bir devi kolayca dize getirecek beceriler gösterebilir. Devlerin, cinlerin, perilerin, cadıların dışında, padişahlar, vezirler, halkının mutluluğu gözeten yöneticiler, özellikle de Keloğlan, masal kahramanlarının başında gelirler. Masallarda anlatılanlar, kimliğini yeni bulmaya çalışan çocuğa güven verir, onun hayal gücünü geliştirir. Masallar ilginç olaylarla yüklüdür, sürükleyicidir, yalın bir dille yazılmıştır, anlatım akıcıdır. Adnan Binyazar ’ın, kendi yorumlarını da katarak derleyip yazdığı On Beş Türk Masalı‘nı ilgiyle okuyacağınızı umuyorum.
Kapaktaki Resim: Deniz Erdinçler


 
Yazarın Can Yayınları'ndaki Diğer Kitapları
DUYGULARIN ANAKARASI (Yazar)
EDEBİYATIN DAR YOLU (Yazar)
HALK ANLATILARI (Yazar)
MASALINI YİTİREN DEV (Yazar)
ÖLÜMÜN GÖLGESİ YOK (Yazar)
ŞAİRİN KEDİSİ (Yazar)
YOL ÖYKÜLERİ (Yazar)
YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ
Eylül 2008'e kadar soruyu doğru yanıtlayan okurlarımız arasından on kişi Dino Buzatti'nin 'Tanrıyı Gören Köpek' isimli kitabını kazanacaklardır.


''Kalabalıkta yürümek demek, hiçbir zaman başkalarından daha hızlı gidememek yanınızdakilerden geriye düşememek, insan trafiğinin akışını aksatacak bir şey yapamamak demektir. Bu oyunu kurallarına göre oynarsanız, insanlar farkınıza varmazlar'' Kendisini hayatın akışına bırakarak, yazgısının temel bilmecesinin peşine düşen roman kahramını, Paul Auster'ın çarpıcı kurgusuyla ve birbirinden ilginç kararkterleriyle zenginginleştirilmiş bir halde hangi kitabında yer almaktadır.



ETKİNLİKLER
NotosÖykü Okur Toplantıları-4: "Önce Ne Okumalıyım?" (01.09.2008)
4 Ağustos'taki NotosÖykü toplantısının konusu, "Beklenen Yazar Kim?" (04.08.2008)
Leonis, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nda tanıtılacak (14.06.2008)
NotosÖykü Okur Toplantıları-1: Okur ile Edebiyat Dergisi (09.06.2008)
Attila Şenkon imza günü (07.06.2008)
ANKET
Tatile giderken yanınızda ne tür kitap götürürsünüz?



ÜYELERİN SEÇTİKLERİ
YÜZYILLIK YALNIZLIK
Gabriel García Márquez
ACI ÇİKOLATA
Laura Esquivel
KIRMIZI PAZARTESİ
Gabriel García Márquez
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT
Susanna Tamaro
SİMYACI
Paulo Coelho
  Anasayfa   |   Haberler   |   Okur Kulübü   |   Alışveriş   |   İletişim   |   SSS   |   CanÇocuk  
© copyright 2008 Can Yayınları Hukuki Şartlar | Gizlilik İlkesi