07.09.2008
 Önerileriniz
 Sitemiz test aşamasındadır, her türlü görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 Adınız :
 Öneriniz :
 
    
KİTAP HAKKINDA
Haberler (0)
Etkinlikler (0)
Söyleşiler (0)
Kitap adı : KEDİ MEKTUPLARI
Yazar : Oya Baydar
Dizi : Türk Edebiyatı
Özgün dili : Türkçe
Kitap türü : roman
ISBN : 975-510-408-9
Sayfa sayısı : 264
Yayın tarihi : -
Etiket fiyatı : 15,00 YTL
Web fiyatı : 11,25 YTL
Sepete At
Favorilerime Ekle
Oya Baydar, bu kez kedilerle çıkıyor karşımıza: Kedi Mektuplarıyla... Elveda Alyoşadan sonra yazdığı Kedi Mektupları bir kedi romanı mı? Bu konuda, romanın kedi kahramanlarından Nina, acımasız eleştirilerini şöyle dile getiriyor: Bu hikayede kedilere ilişkin dişe dokunur, yeni bir şey yok, ama insanları yakından tanıyıp anlamak isteyen kediler için çok yararlı bir kaynak... Hanımımın kedileri anlattığını sanırken aslında kendini ve kendi gibileri anlatması, edebi açıdan büyük bir eksiklik. Bu belki de onun kötü bir yazar olmasından değil de insan denen yaratığın kendine dönüklüğünden, doğayı ve hayatı bütünlüğü içinde kavrama yeteneğinden yoksun oluşundan kaynaklanıyor. Kedi Mektuplarında, kediler ve insanlar bir sorunun yanıtını arıyorlar. O soruyu soran insan, bir daha huzur bulabilir mi? O soruyu soran kedi, artık kedi oIarak kalabilir mi? İçinde yaşadığımız bu büyük kasırganın ve tarihsel dönemecin ortasında, köklerinden kopup dağılmış bir avuç insanın ve onların kedilerinin korkuları, kederleri, sevinçleri, kaderleri çağımızın düşünen insanının aynası mı yoksa?.. Kedi Mektuplan'nı okuyan hiçbir insan artık kedilere eski gözleriyle bakmayacak; Kedi Mektuplarını okuyan hiçbir kedi artık insanları eskisi gibi görmeyecek.


 
Yazarın Can Yayınları'ndaki Diğer Kitapları
ELVEDA ALYOŞA (Yazar)
ERGUVAN KAPISI (Yazar)
ERGUVAN KAPISI (Yazar)
HİÇBİRYER'E DÖNÜŞ (Yazar)
KAYIP SÖZ (Yazar)
SICAK KÜLLERİ KALDI (Yazar)
SICAK KÜLLERİ KALDI (ciltli) (Yazar)
YOL ÖYKÜLERİ (Yazar)
YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ
Ekim 2008'e kadar soruyu doğru cevaplayanlar arasından 10 kişiye Marguerite Duras'ın ''Mavi Gözler Siyah Saçlar" isimli eseri hediye.
Hapishanede büyüyen Barış'ın gözlerinden hapishanenin ve dönemin siyasi koşullarının bir portresini gözler önüne seren, Tunç Başaran tarafından 1989 yılında başarıyla filme de aktarıan unutulmaz eser aşağıdakilerden hangisidir?



ETKİNLİKLER
NotosÖykü Okur Toplantıları-4: "Önce Ne Okumalıyım?" (01.09.2008)
4 Ağustos'taki NotosÖykü toplantısının konusu, "Beklenen Yazar Kim?" (04.08.2008)
Leonis, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nda tanıtılacak (14.06.2008)
NotosÖykü Okur Toplantıları-1: Okur ile Edebiyat Dergisi (09.06.2008)
Attila Şenkon imza günü (07.06.2008)
ANKET
Okuduğunuz ve sevdiğiniz bir yazarın eserlerini



ÜYELERİN SEÇTİKLERİ
YÜZYILLIK YALNIZLIK
Gabriel García Márquez
KIRMIZI PAZARTESİ
Gabriel García Márquez
ACI ÇİKOLATA
Laura Esquivel
SİMYACI
Paulo Coelho
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT
Susanna Tamaro
  Anasayfa   |   Haberler   |   Okur Kulübü   |   Alışveriş   |   İletişim   |   SSS   |   CanÇocuk  
© copyright 2008 Can Yayınları Hukuki Şartlar | Gizlilik İlkesi