07.09.2008
 Önerileriniz
 Sitemiz test aşamasındadır, her türlü görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 Adınız :
 Öneriniz :
 
    
KİTAP HAKKINDA
Haberler (0)
Etkinlikler (0)
Söyleşiler (0)
Kitap adı : HAYIR, AŞK ÖLMEDİ
Yayına Hazırlayan : Celâl Üster
Çeviren : Tahsin Yücel
Yazar : Robert Desnos
Dizi : Dünya Şiiri
Özgün dili : Fransızca
Kitap türü : şiir
ISBN : 978-975-07-0912-8
Sayfa sayısı : 196
Yayın tarihi : 2008
Etiket fiyatı : 14,50 YTL
Web fiyatı : 10,88 YTL
Sepete At
Favorilerime Ekle

Fransız şair Robert Desnos’un şiirinde düşle gerçeği birbirinden ayırt etmek nerdeyse olanaksızdır. Kurulu düzene, sürüp giden geleneğe uzlaşmasız bir başkaldırının ozanıdır Desnos. André Breton önderliğindeki gerçeküstücü hareketin en özgün şairlerinden biri olmuş, bu dönemde doğaçtan esinlenmeler, söz cambazlıkları, erotizm, özgür çağrışımların getirdiği imgelerle yüklü bir şiir yaratmıştır. 1930’ların başında Breton’un gerçeküstücü çizgisinden uzaklaşmış, özellikle II. Dünya Savaşı yıllarında Direniş hareketine katılarak insan umudunun ozanı olmuştur. Ama Desnos’un belki de en belirgin özelliği, gündelik yaşamın, aşkın, özgürlüğün, bağımsızlığın türküsünü söyleyen tüm şiirlerinde düşlerin şairi olmasıdır. Bu kitapta, belki de, bir ömür boyunca görülmüş tek bir düşün dizelerdeki izdüşümünü okuyacaksınız. Desnos’un şiirlerini Tahsin Yücel’in Türkçesiyle sunuyoruz.

 

“Tüm gerçeküstücüler gibi Robert Desnos da ‘düzenden, ustan, gelenek­ten yana olduğunu söyleyen, ama ulaşa ulaşa savaşın yıkımına ulaşmış olan’ bir toplumun karşısında, uzlaşmasız bir başkaldırının ozanıdır. Ne var ki ku­rulu düzene başkaldırarak, hiç değilse boşvererek düşün, olağanüstünün, aş­kın türküsünü söylemesi bu toplumun bir üyesi, en azından bir öğesi olma­sını önlemez; tam tersine, kendisi ile çevresi arasındaki çelişkiyi daha kes­kin, daha sızılı bir biçimde duymasına yol açar: bu toplumun bir öğesidir, ama onun yabancısıdır da; dünyayı de­ğiştirmeye, tüm zenginliğiyle göster­meye çalışır, ama bunu yapıtında, im­gelerinde başarır ancak.”
TAHSİN YÜCEL

Kitabın birinci bölümünü görüntülemek için tıklayın.


 
Yazarın Can Yayınları'ndaki Diğer Kitapları
YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ
Ekim 2008'e kadar soruyu doğru cevaplayanlar arasından 10 kişiye Marguerite Duras'ın ''Mavi Gözler Siyah Saçlar" isimli eseri hediye.
Hapishanede büyüyen Barış'ın gözlerinden hapishanenin ve dönemin siyasi koşullarının bir portresini gözler önüne seren, Tunç Başaran tarafından 1989 yılında başarıyla filme de aktarıan unutulmaz eser aşağıdakilerden hangisidir?



ETKİNLİKLER
NotosÖykü Okur Toplantıları-4: "Önce Ne Okumalıyım?" (01.09.2008)
4 Ağustos'taki NotosÖykü toplantısının konusu, "Beklenen Yazar Kim?" (04.08.2008)
Leonis, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nda tanıtılacak (14.06.2008)
NotosÖykü Okur Toplantıları-1: Okur ile Edebiyat Dergisi (09.06.2008)
Attila Şenkon imza günü (07.06.2008)
ANKET
Okuduğunuz ve sevdiğiniz bir yazarın eserlerini



ÜYELERİN SEÇTİKLERİ
YÜZYILLIK YALNIZLIK
Gabriel García Márquez
KIRMIZI PAZARTESİ
Gabriel García Márquez
ACI ÇİKOLATA
Laura Esquivel
SİMYACI
Paulo Coelho
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT
Susanna Tamaro
  Anasayfa   |   Haberler   |   Okur Kulübü   |   Alışveriş   |   İletişim   |   SSS   |   CanÇocuk