22.08.2008
 Önerileriniz
 Sitemiz test aşamasındadır, her türlü görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 Adınız :
 Öneriniz :
 
    
KİTAP HAKKINDA
Haberler (0)
Etkinlikler (0)
Söyleşiler (0)
Kitap adı : BU FİLMİN KÖTÜ ADAMI BENİM
Yazar : Murat Gülsoy
Dizi : Türk Edebiyatı
Özgün dili : İngilizce
Kitap türü : roman
ISBN : 975-07-0360-X
Sayfa sayısı : 272
Yayın tarihi : -
Etiket fiyatı : 16,00 YTL
Web fiyatı : 12,00 YTL
Sepete At
Favorilerime Ekle

Uzak geçmişten süzülüp gelen 'Neşideler Neşidesi'ydi Gaye. Ben, eski, mutlu bir Amerikan filmi: Kahramanlarının aptallık derecesinde saf ve iyi niyetli oldukları o stüdyo filmlerinin sahte yağmurlu sokakları kadar içli, aşk dışında hiçbir seçeneğe yüz vermeden korkusuzca sigara içen jönleri kadar kararlıydım. Gözükaraydım. Aynaya baktığımda tanınmayacak kadar değişmiş olduğumu gördüm. Gaye bana baktığında ne görüyorsa o olmuştum. Başka insanlarla yaşarken varlığını hissettiğim kuşkulardan örülmüş o şeffaf duvarın eriyip gittiğini hissetmiştim. Kendimi... Şu evrende yapayalnız olmadığımı... Şu anlam veremediğim hayatın içinde zavallı bir nokta olmadığımı... Hissetmiştim."
Günahlar zamanaşımına uğrar mı? Suçlar belki... ama günahlar? Kendine biçtiği rolü oynadığı mutsuz evliliğini - kendine rağmen - sürdüren ve üçlü bir aşk ilişkisinde İzzet ile Gaye'nin yanında geçmişini arayan başarısız bir yazar: Önder; aynı mutsuz evlilikten - geçerli bir yolla olmasa da - sıyrılmaya çalışan Defne; dört kişinin yaşamını değiştiren garip bir intihar. Mahkûm edildiğimiz yüzeysel hayatların dibinden akan karanlık suların sesine kulak veren bir psikolojik roman. Türkiye'de, şehirde erkek olmanın alçaklığını ve yüceliğini baba figürüyle hesaplaşarak sorgulayan Murat Gülsoy, sıradan kötülüğün sırlarını arıyor.


 
Yazarın Can Yayınları'ndaki Diğer Kitapları
ALEMLERİN SÜREKLİLİĞİ VE DİĞER HİKAYELER (Yazar)
BİNBİR GECE MEKTUPLARI (Yazar)
BU AN'I DAHA ÖNCE YAŞAMIŞTIM (Yazar)
BU KİTABI ÇALIN (Yazar)
BÜYÜBOZUMU: YARATICI YAZARLIK (Yazar)
İSTANBUL'DA BİR MERHAMET HAFTASI (Yazar)
ON ÜÇ BÜYÜLÜ ÖYKÜ (Yazar)
OYSA HERKES KENDİSİYLE MEŞGUL (Yazar)
SEVGİLİNİN GECİKEN ÖLÜMÜ (Yazar)
YALANCI ÖYKÜLER (Yazar)
YOL ÖYKÜLERİ (Yazar)
YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ
Eylül 2008'e kadar soruyu doğru yanıtlayan okurlarımız arasından on kişi Dino Buzatti'nin 'Tanrıyı Gören Köpek' isimli kitabını kazanacaklardır.


''Kalabalıkta yürümek demek, hiçbir zaman başkalarından daha hızlı gidememek yanınızdakilerden geriye düşememek, insan trafiğinin akışını aksatacak bir şey yapamamak demektir. Bu oyunu kurallarına göre oynarsanız, insanlar farkınıza varmazlar'' Kendisini hayatın akışına bırakarak, yazgısının temel bilmecesinin peşine düşen roman kahramını, Paul Auster'ın çarpıcı kurgusuyla ve birbirinden ilginç kararkterleriyle zenginginleştirilmiş bir halde hangi kitabında yer almaktadır.



ETKİNLİKLER
4 Ağustos'taki NotosÖykü toplantısının konusu, "Beklenen Yazar Kim?" (04.08.2008)
Leonis, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nda tanıtılacak (14.06.2008)
NotosÖykü Okur Toplantıları-1: Okur ile Edebiyat Dergisi (09.06.2008)
Attila Şenkon imza günü (07.06.2008)
"Yazının İzinde Genç Adımlar" söyleşi dizisinin konuğu Özen Yula (07.06.2008)
ANKET
Tatile giderken yanınızda ne tür kitap götürürsünüz?



ÜYELERİN SEÇTİKLERİ
YÜZYILLIK YALNIZLIK
Gabriel García Márquez
ACI ÇİKOLATA
Laura Esquivel
KIRMIZI PAZARTESİ
Gabriel García Márquez
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT
Susanna Tamaro
SİMYACI
Paulo Coelho
  Anasayfa   |   Haberler   |   Okur Kulübü   |   Alışveriş   |   İletişim   |   SSS   |   CanÇocuk  
© copyright 2008 Can Yayınları Hukuki Şartlar | Gizlilik İlkesi