07.09.2008
 Önerileriniz
 Sitemiz test aşamasındadır, her türlü görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 Adınız :
 Öneriniz :
 
    
KİTAP HAKKINDA
Haberler (0)
Etkinlikler (0)
Söyleşiler (0)
Kitap adı : AKLI BİR KARIŞ HAVADA
Çeviren : Eren Cendey
Yazar : Susanna Tamaro
Dizi : Çağdaş Dünya Edebiyatı
Özgün dili : İtalyanca
Özgün adı : La testa fra le nuvole
Kitap türü : roman
ISBN : 975-07-0125-9
Sayfa sayısı : 144
Yayın tarihi : -
Etiket fiyatı : 9,50 YTL
Web fiyatı : 7,13 YTL
Sepete At
Favorilerime Ekle
On iki yaşındaki Ruben, öğretmeni Oskar'ı yanlışlıkla öldürdüğünü sanarak büyük anneannesiyle oturduğu evden habersizce kaçar. Bulduğu ilk trene atlayan Ruben'in amacı Amerika'da yaşayan amcasının yanına sığınmaktır. Ancak, yolculuğu aksiliklerle dolu bir dizi serüvene dönüşür. Önceki kitaplarında genellikle sıradan olanın, gündelik can sıkıntısının ve insana özgü acıların altını çizen Susanna Tamaro, bu kitabında, düşle gerçek arasında, gerçeküstü öğelerle dolu bir masal anlatıyor okurlarına. Küçük Prens'in iyimser havasıyla yazılmış olan ve içimizde küçücük de olsa bir coşku duymamızla mutlak körlükten kurtulacağımızı söyleyen bu kitap, yazarın öteki kitaplarından oldukça değişik; hayal ve eğlence dolu. 'Ruben, kişiliğimin, yıllar içinde kazandığım bilgelikle oldukça iyi gizlemeyi öğrendiğim, ama hiçbir zaman da kurtulamadığım bir yönünü yansıtır: Yanlış taraftan inmemi, merdiven çıkışı sanarak tuvalet kapılarını açmamı, önemli davetlerde ev sahibi sanarak evin hizmetçisiyle tatlı sohbetlere girişmemi. Ruben, benim beceriksizliğim, dünyayı maddesel anlamda çıkar sağlayacak bir yer olarak görme konusundaki yeteneksizliğimdir' diyor Susanna Tamaro. Acımasız bir öykünün alaycı bir üslupla anlatıldığı Aklı Bir Karış Havada, yaşamın derinliğini anlayamayan büyüklerin arasında dünyayı maddi çıkar sağlayacak bir yer olarak göremeyen Ruben'in trajikomik öyküsü.


 
Yazarın Can Yayınları'ndaki Diğer Kitapları
ANİMA MUNDİ (DÜNYANIN RUHU) (Yazar)
DAHA ÇOK ATEŞ DAHA ÇOK RÜZGAR (Yazar)
EVE DOĞRU (Yazar)
HER SÖZCÜK BİR TOHUMDUR (Yazar)
HER SÖZCÜK BİR TOHUMDUR (ciltli) (Yazar)
KİTAPLARDAN KORKAN ÇOCUK (Yazar)
RÜZGÂR NE DİYOR (Yazar)
TEK SES İÇİN (Yazar)
YANITLA BENİ (Yazar)
YÜREĞİMİN SESİNİ DİNLE (Yazar)
YÜREĞİMİN SESİNİ DİNLE (ciltli) (Yazar)
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT (Yazar)
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT (ciltli) (Yazar)
YORUMLAR (0)
Henüz bir yorum girilmemiştir. İlk yorum yazan siz olun.
Yorum Ekle
ÜYELİK
Kullanıcı adı:  
Şifre:  
   
Şifremi unuttum   Yeni üye
Onay e-postası ulaşmadı
SİZ BİLİRSİNİZ
Ekim 2008'e kadar soruyu doğru cevaplayanlar arasından 10 kişiye Marguerite Duras'ın ''Mavi Gözler Siyah Saçlar" isimli eseri hediye.
Hapishanede büyüyen Barış'ın gözlerinden hapishanenin ve dönemin siyasi koşullarının bir portresini gözler önüne seren, Tunç Başaran tarafından 1989 yılında başarıyla filme de aktarıan unutulmaz eser aşağıdakilerden hangisidir?



ETKİNLİKLER
NotosÖykü Okur Toplantıları-4: "Önce Ne Okumalıyım?" (01.09.2008)
4 Ağustos'taki NotosÖykü toplantısının konusu, "Beklenen Yazar Kim?" (04.08.2008)
Leonis, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nda tanıtılacak (14.06.2008)
NotosÖykü Okur Toplantıları-1: Okur ile Edebiyat Dergisi (09.06.2008)
Attila Şenkon imza günü (07.06.2008)
ANKET
Okuduğunuz ve sevdiğiniz bir yazarın eserlerini



ÜYELERİN SEÇTİKLERİ
YÜZYILLIK YALNIZLIK
Gabriel García Márquez
KIRMIZI PAZARTESİ
Gabriel García Márquez
ACI ÇİKOLATA
Laura Esquivel
SİMYACI
Paulo Coelho
YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT
Susanna Tamaro
  Anasayfa   |   Haberler   |   Okur Kulübü   |   Alışveriş   |   İletişim   |   SSS   |   CanÇocuk  
© copyright 2008 Can Yayınları Hukuki Şartlar | Gizlilik İlkesi